tiistai 3. huhtikuuta 2012

Eilisiä kuulumisia NKL:n ryhmästä!


Eilen opintojen aiheena oli kuinka surffata netissä? Ei kuulosta vaikealta, melkein kaikkihan sen osaavat! Laitetaanpa hieman haastetta lisää! Otetaan käyttöön JAWS eli ruudunlukuohjelma!!! Nyt näkevän surffailukin käy hankalaksi varsinkin, jos käytät ohjelmaa käyttötarkoituksen mukaan, eli apuvälineenä.
 
Opettele muistamaan JAWS:n peruskomennot Win+M= työpöydän aktivointi, minkä jälkeen i-kirjainta niin monta kertaa, että kohdalle tulee explorer. Seuraavaksi paina Enter ja tsadaa..olemme netissä!

Tähän asti ihan IISII...Ööö vai oliko sittenkään?? CTRL+O avaa osoiterivin, johon kirjoitat haluamasi osoitteen.
Ruudunlukijan kaiutin huutaa vieressä kirjoitettua tekstiä.
"Korvat vuotaa verta", mistä tään toosan saa hiljenemään ja puhenopeutta hitaammalle, kun ei sanoista saa selvää??
Kaivan lunttilapun esille, ei piru täällä ei lue ohjetta, pitkin unohtaa ne muut lunttilaput toimiston pöydälle!! Tuskastuneita silmäilyjä viereiseen pöytään, vastauksena päänpyöritystä, no ei mee silläkään yhtään paremmin! Lohduttavaa???

Turhautumista, ei oppilaaseen vaan itseeni kun en osaa opettaa!! Niin tuttuja fiiliksiä viime kerrasta, luulin jo hallitsevani asiat paremmin!! Tyhmä, tyhmä, tyhmä… Kaikuu mielessä!!
No en anna tilanteen lannistaa, vaan lasken leikkiä itseni kustannuksella. Pelleksi heittäytyminen hieman keventää omaa mieltäkin!

Apukin on lähellä, Sari tulee ja neuvoo meidät oikealle reitille. Kävipäs se helposti!
Tätä rataa jatkettiin sitten loppuilta, mutta osain suhtautua töppäyksiini hieman suopeammin! Kai se oppilaskin oppi jotakin, sillä lähtihän hän ihan tyytyväisenä kotiinsa ja aikoi tulla seuraavalla kerralla uudelleen.

Vinkki ennen kuin päivä päättyi, oli tuhannen taalan arvoinen. Täältä saat ladattua JAWS:n demon http://www.freedomscientific.com/products/fs/jaws-product-page.asp

Arvatkaa vaan olenko treenannut??

MH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti