tiistai 29. toukokuuta 2012

Viimeinen kerta


Eilen oli ryhmämme viimeinen tapaaminen. Kun aloitimme niin maassa oli vielä lunta ja nyt kesä tekee tuloaan. Kurssilta jäi alkujännityksen jälkeen hyvä fiilis. Suurkiitokset Näkövammaisten keskusliiton ATK-kouluttaja Sarille. Sari näön asiantuntijana tiesi kuinka kaiken piti sujua. Sari myös tiesi mitä ongelmia meille ohjaajille tässä saattoi ilmaantua.

Toivon että osallistujille on jäänyt kaihertamaan ainakin pieni tietokoneen kaipuu ellei sitten suurempikin. Itselleni on jäänyt näppäinkomentojen kaipuu. Kuinka helppoa ja nopeaa on tehdä asiat näppäimillä. Pidän Jawsinkin yhä koneellani. Täytyyhän opittuja taitoja ylläpitää.

Surffaillessani tutkin nykyään sivustoja aivan eri tavalla kuin ennen. Ymmärrän kuinka vaikeaa ja suorastaan turhauttavaa näkövammaisen on liikkua näillä monilla dynaamisilla, moderneilla ja näkeville suunnitelluilla sivustoilla. Jos haluaa menettää järkensä niin kannattaa kokeilla Jaws-ruudunlukuohjelmalla vaikkapa Ylen Areenaa.

Nyt kuitenkin Blogimme toivottaa kaikille hyvää tulevaa kesää. Toivotaan että aurinko paistaa ja tulevat lomat rentouttavat. Syksyllä taas uudet kujeet. Näin me sen näimme!

SV


ZoomText-suurennusohjelma on tietokoneeseen asennettava apuohjelma heikkonäköiselle tietokoneen käyttäjälle. Suurennusohjelmissa on monia suurennusominaisuuksia, joista käyttäjä voi valita käyttöönsä hänelle parhaiten soveltuvat ominaisuudet. Suuri apu mutta tiettyjä haasteita tässäkin eteen tulee.










3 kommenttia:

  1. Mukavaa kesänodotusta kaikille kurssilaisille ja kurssin vetäjille!

    VastaaPoista
  2. Olen näkövammainen keski-ikäinen en siis kovin iäkäs. Pidän blogistanne koska kirjoitatte vaikeasta asiasta niin hyvin ja selkeästi. Tuotte asioita esille ja olette panneet itsenne rohkeasti mukaan asiaan. Kiitos. Kirjoitelkaa vielä jotakin jos löydätte uusia aihepiirejä. Kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kuuluu meiltä kaikilta ja mukavaa kesänodotusta myös teille! On ilo kuulla että blogistamme on ollut hyötyä ja aiheemme ovat kiinnostaneet! Kun tulee mielenkiintoista näköön liittyvää asiaa, niin julkaisemme niitä edelleenkin täällä.

    Terveisin,
    MH

    VastaaPoista