keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Mikä ikänäkö?

Haahuilin eräänä päivänä kaupassa etsien mahdollisimman valaistua kohtaa lamppujen alla. Oli ostettava uusi ripsiväri.   Helpommin sanottu taas kuin tehty. Tutkin silmät sirrillään kädessäni olevaa pakettia. Ei siitä mitään tullut. Tarkoitus oli ostaa mustaa mutta en erottanut  tuoteselosteesta mikä väri oli käsissäni. Onneksi myyjä auttoi.

Ikänäkö siis tavoitti minutkin. Duodecimin terveyskirjasto kertoo näin:"Ikänäkö ilmaantuu yleensä 40–45 ikävuoden jälkeen niille henkilöille jotka aiemmin eivät ole tarvinneet silmälaseja. Likinäköiset pärjäävät usein pidempään ilman lukulaseja, ja kaukonäköiset vastaavasti saattavat tarvita lukulasit jo aiemmin."

En tiedä kumpaan porukkaan kuulun mutta ripsivärin lisäksi oli mentävä silmälasikauppaan. Näin meidän kesken Tiimariin. Helpottuneena kaivoin kauniit värikkäät lasit laukustani. Vilkaisin ympärilleni nopeasti nähdäkseni kuinka moni tuijotti minua laseineni. Ei kukaan. Sain kirjoitettua tekstarin siskolleni virheettä ja näin lukea jopa  hänen vastauksensa. Loistava ostos ja ihan mielettömän kauniit lasit.

Ainoa ongelma enää on  että sen ripsivärin laittamiseen tarvitsen suurentavan peilin. Muitakin apuvälineitä löytyy näköongelmiin.  Puhelimeen vaikkapa BIG Launcher Androidille saattaa helpottaa kummasti elämää.


https://play.google.com/store/apps/details?id=name.kunes.android.launcher.activity

SV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti