tiistai 27. maaliskuuta 2012

Näppäinkomentoja...apua!


Koko viime yön näin sekavaa unta. Takana maanantain ohjaustunnit Iiris-keskuksessa. Unessa kuljin ohjattavalta toiselle ja toistin lakkaamatta:" ALT+F4, WIN+M". Sekoilin sanoissa ja etsin kuumeisesti hiirtä avukseni. Syntetisaattori puhui päälleni enkä osannut hiljentää sitä.

Näppäinkomennoilla siis mentiin ja vaikka olimmekin opetelleet kuinka toimitaan (kiitos Näkövammaisten keskusliiton ATK-kouluttaja Sarin) niin luntata välillä piti. Ilman Saria olisimme aika pihalla. Tämä on hyvä opin paikka meillekin. Ymmärrämme aivan eri tavalla mitä se esteettömyys ihan oikeasti tarkoittaa. Kurssilla on mukava fiilis ja osallistujat innostuneita.

Näin se suunnilleen menee: pelkän puheen käyttäjille Jaws, puheen ja suurennuksen käyttäjille ZoomText, pelkän suurennuksen käyttäjille ZoomText (puhe sammutetaan komennolla Alt + Shift + S).

Haetaan ensin Windows Luetus. Käynnistetään se:
-       Win + M
-     W niin monta kertaa, että WindowsLuetus tulee kohdalle
-       Enter
-       Jos puhuu kahteen kertaan, alt + shift + S sulkee ZoomTextin syntikan. Jawsin pitäisi mykistyä automaattisesti. Sitten vaan lukemaan lehteä kun se ensin on haettu komennolla F8.

Oppia ikä kaikki!

SV


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti